İkili Compakt Uygulama 1

İkili Compakt Uygulama 1

Ürün Kod  : CAD 300
Ürün Ad  :İkili Compakt Uygulama 1

Genel Özellikler

Kompakt (Compact) Arşivleme ve Depolama Sistemlerinin Avantajları
  • Birim alana diğer sistemlere göre daha fazla arşivleme yapma imkanı.(% 60’ a kadar yerden tasarruf.)
  • Dolap aralarına konulan kauçuk contalar vasıtası ile evraklar tozdan korunur.
  • Sistem tam kapalı olduğundan yangında etkilenme azdır.
  • Dolap yanlarındaki etiketlere kodlama yapılarak evrakların kolay bulunabilmesi.
  • Arşiv mahallinin temiz ve çağdaş bir görüntüye kavuşması.
  • Her gurubu bütün olarak kilitlenebilmesi.
  • Kompakt sistem dolapları istenilen ölçülerde imal edilerek, arşivlenecek veya depolanacak malzemeye uygunluğu temin edilir.
  • Arşivlenecek veya depolanacak malzemeye göre uygun çözümler üretilir.
Hareketli arşiv dolabı:

Sistem, tekerlekler vasıtası ile özel olarak hazırlanmış raylar üzerinde hareket ederek birbirinden açılan ve birbirine yanaşan seri dolaplardan oluşmaktadır. Dolapların hareketi, her dolap sırasının kenarında bulunan direksiyon kolunu çevirerek veya dolap üzerindeki kolu çekerek sağlanır. Hareketli arşiv sistemi Sıra ve Dizi olarak iki şekilde sınıflandırılır.

Sıra:

Tek ve çift yüzlü, bir veya daha fazla sayıda bitişik dolaptır. (örnek; çift yüzlü tekli sıra çift yüzlü ikili sıra, çift yüzlü üçlü sıra…)

Dizi:

Ray hattı üzerinde ön öne ve arka arkaya gelen sıralı dolaplardır.(çift yüzlü üçlü dokuzlu bir dizi, dokuz adet çift yüzlü üç sıradan meydana gelir.)

Hareketli Arşiv Sistemler
I. Sabit – Hareketli:

Arşiv dolaplarının duvar tarafına gelen tek yüzlü sıraları sabit olarak imal edilir. Yarı kompakt tabir edilen sistemlerde, ortada çift yüzlü sabit bir dolap sırası bulunur. Diğer dolap sıraları her iki yönden bu dolap sırasına yanaşır ve açılırlar. Hareketli sıralar ise raylar üzerinde hareket eden sıralardır.

II. Kapaklı – Kapaksız:

Kompakt dolap sisteminde duvar dibindeki sabit sıraların duvar tarafındaki tarafları kapalı diğer tarafları açıktır. Orta sıralar kapaksızdır. Ancak dizinin işleyiş durumuna göre başına ve sonuna gelen dolap sırasının dışa bakan tek yüzü emniyet bakımından kilitli ve kapaklı olarak üretilir.

III. Tek Yüzlü – Çift Yüzlü:

Kompakt dolap sisteminde dizinin kenarındaki sabit sıralar tek yüzlü olarak; hareketli orta ve kenar sıralar çift yüzlü olarak imal edilir.

IV. Direksiyonlu – Kulplu:

Kompakt dolap sıraları kolay hareket ettirilmeleri bakımından direksiyonlu olarak imal edilir. Tekli sıralarda ise kulp ile kumanda mümkündür.

Kompakt (Compact) Arşiv Sistemleri Teknik Detayları
Raylar

50 X 16 mm ölçülerinde Standart 37-42 çelik lamadan imal edilir. Lamaların ek yerleri, traversler vasıtası ile cıvalara bağlanarak rayın düzgünlüğü elde edilir.

Taşıyıcı Araba

D.I.N. 1623 normuna uygun 3 mm kalınlığında Standart 37 C.R.S. saçtan 40 x 100 mm ebatlarında profillendirilir. Bağlantılar kaynaklı konstrüksiyon olarak imal edilir.

Tekerlekler

Kalıpta preslenmiş iki adet 3 mm kalınlığında D.I.N. normuna uygun 2 adet C.R.S. sac diskten imal edilir.Dış kenarın derinliği 15 mm dır. Sürtünmenin minimum seviyeye indirilmesi için avare tekerleklerin içine, tahrikli tekerleklerin ise milleri yataklı rulman ile arabaya bağlanır. (2400 kg ve üzerindeki yüklemeler için, iki saç disk arasına tekerlerin ezilmesini önlemek ve teker ömrünü arttırmak için 4 mm kalınlığında çelik disk konur.)

Dişli Kutusu

2 mm C.R.S. Saçtan imal edilir. Direksiyon mili üzerindeki zincir dişli, taşıyıcı arabanın üzerindeki zincir dişliye güç ve hareketi ½” x 7,75 mm çelik zincir ile iletilir sistem güç azaltıcı tipte imal edilir.

Direksiyon

Mil göbekten iki adet rulman ile bağlanarak sürtünme minimuma indirilmiştir. Direksiyonun en küçük hareketi tekerlere intikal etmektedir. Direksiyon göbeği poliüretan üç adet krom kaplı, çevirme tutamakları poliüretan içten döner tipte. Direksiyon mile kaydırmayı önleyecek şekilde anahtar ağzı geçme olarak bağlanır.

Transmisyon Mili

Özel torsiyon yükünü alabilecek, soğuk çekme D.I.N. 17006 ya göre Standart 37—42 Ø25 malzemeden imal edilir.

Mekanik Sistem

Taşıyıcı araba tekerlekleri, zincir dişler ve rulman yatakları ve pimli bağlantılarla söküle bilir şekilde arabaya bağlanır.

Dolaplar

Azami yüklemeye dayanıklı, asgari 1 mm kalınlıkta soğuk haddelenmiş C.R.S. çelik saçtan imal edilir.Saçlar hafif parlak yağlı, kalıplaşmaya uygun ve kusursuz olup, sac levhalar eksiksiz ve tam parça olarak kullanılır. Nokta kaynaklarının arası maksimum 75 mm açıklıkta, raflar tam yatay durumda ve bir birine paralel olacaktır. Bütün sac ve kaynaklı kısımlar çapaklı ve muntazam olmayan köşelerden arındırılacak kenarları temizlenecek ve sert köşeler bulunmayacaktır.Dizilerin işleme yönüne göre başta ve sonda bulunan kapaklı dolapların sağ tarafına açılan Kapı kanatları üzerine paslanmaz özel alaşımlı krom nikel kaplı Yale sistem kilit ihtiva eden bir kol bulunacaktır. Bu kol döndürüldüğü zaman kapının iç kısmındaki bir süngü tertibatı ile kapının gövde, alt ve üst kenarlarına sürgülenmesi sola açılan kapının mandallanması sağlanacaktır.Dolap kenarının dört kenarı da iç taraftan takviyeli ve kapakların iç kısmına tam ortadan, yukarıdan aşağıya doğru uzanacak şekilde takviye profil kaynatılacaktır. Kapılar kapanırken sürtünme, takılma ve sıkışma olmayacaktır. Her kanat gövdeye 3 menteşe ile bağlanacaktır. Kapılı, kapısız her sıranın baş tarafındaki dolabın yan ve üst kısmında referans numaratörleri bulunacaktır.

Kilit Düzeni

Tekli, çiftli ve üçlü direksiyon diziler, en öndeki kapaklı dolabın üzerinde bulunan direksiyondan kilitlenir. Tekli kollu diziler, en önde bulunan kapaklı dolabın üstündeki bir mekanizmayla zemine kilitlenir.

Boya

Dolaplar elektrostatik boya ile boyanarak 200°C’de fırınlanır. Taşıyıcı arabalara pistole boya yapılacaktır.

Kompakt (Compact) Arşiv Sistemleri Ebatları ve Taşıma Kapasiteleri
  • Yukarıdaki ölçülerin dışında müşterinin talebi üzerine değişik ebatlarda da imalat yapılabilir.
  • Dolapların birbirine gelen yüzeylerine çarpma ve toz girmesini önleyici lastik fitil takılır.
  • Sistem gizli mekanizmalı veya direksiyon kutulu olarak imal edilir.
  • Tekli kollu sistemlerde dizinin önündeki kapaklı dolap, üzerindeki bir tertibatla zemine kilitlenir.
  • Sistemin üzerinde hareket ettiği raylar düşük platform ile kaplanır. (Opsiyoneldir)
  • Kapasite 8 cm genişliğindeki klasörler baz alınarak belirlenmiştir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir