Klasör Rafı

Klasör rafı arşiv rafı metal depo rafı cıvatalı çelik raf uygun fiyat garantisi ile raf sistemleri istanbul merkezli firmamız tarafından üretilmektedir. klasör raf sistemleri cıvatalı raf olarak daha çok arşiv amaçlı kullanılan çelik raf sistemleridir.

standart klasör rafı 0,70 mm olarak üretilir ve tabla başına 60 kg taşıma kapasitesine sahiptir. standart dışı olarak 1.00 mm 1.20 mm 1.50 mm ve  2.00 mm kalınlıklarda üretimi mevcuttur. klasörrafları cıvata ve somun kullanarak montaj edilir rafların zeminle temas eden ayak kısımlarına 2.00 mm kalınlıkta plastik raf pabucu takılmaktadır. 

Klasör raf sistemleri dosya ve klasörleri uzun süre dış etkenlerden koruyabilen raf sistemidir . rutubet ve küflenme gibi istenmeyen durumların oluşmasına olanak vermez tabi genel olarak belirli aralıklar ile arşiv odaları havalandırılması durumunda hava almayan bütün arşiv odaları rutubet nem küf ve paslanmaya davetiye çıkartmaktadır. çelik klasör rafı ön ve arka yüzü tamamen açık olduğundan barındırdığı klasör ve dosyaların sürekli hava almasına imkan verir diğer kapalı arşiv dolaplarına göre muhafaza edilen evrakların % 25 ile % 40 arasında daha uzun ömürlü saklanmasını sağlar.

çelik raf profilleri çelik sac plakalardan kesilerek üretimi yapılır minimum 1.50 mm et kalınlığından başlayarak 2.00 mm 2.50 mm 3,00 mm olarak üretilmektedir.

raf profili standart uzunluklarda üretilir bunlar boy olarak 2.00 metre 2.50 metre 3.00 metre ve son olarak en uzun boy olan 4.00 metre üretilir. 

raf profilleri 40 mm ye 40 mm olarak üretilir genel görünümü L şeklindedir. klasör raf sistemi montajında kullanılan cıvata ve somunlar 5/16/15 ölçülerinde ve galvaniz olmalıdır. galvaniz olmasının önemi raf cıvataları uzun süre aynı noktada sabit kaldığından paslanma ve deformasyona karşı mukavemet göstermesi ve gerektiğinde kolayca sökülüp takıla bilmesidir.

çelik raf montajı sırasında takılan cıvata ve somunları sıkmak için 14 numara açık ağız montaj anahtarı kullanılır.

standart bir klasör rafı ünitesi yaklaşık olarak 90 klasör muhafaza edebilmekte olup raf üniteleri yan yana kurulum yapılarak bu sayı istenilen seviyelere getirilir. 

klasör rafı nerelerde kullanılır?

Genelikle resmi kurum arşiv odalarında noter arşiv birimlerinde banka arşiv odaları tapu ve kadastro gibi uzun süre evrak saklaması gereken kurum ve kuruluşlarda tercih edilmektedir.

About rafsor@rafsor.com

20 yılı aşkın sektörel deneyimimizle, tüm bilgi birikimi ve tecrübemizi Rafsor çatısı altında toplamış olmanın gururunu yaşamaktayız. Sektörümüzde amacımız,mekanların ideal kullanımı ve ürünlerin muntazam teşhiridir. Profesyonel ekibimizle yaptığımız keşifler neticesinde mekanınız için en kaliteli ve genel yerleşim planınıza en uygun şekilde projelendirilip üretimi yapılmaktadır. Rafsor bu tecrübe ve hizmetini Türkiye’nin 81 iline taşımaktadır. Rafsor tüm keşif ve projelendirme çalışmalarını ücretsiz olarak sunmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir