Çelik Raf>Metal Raf>Cıvatalı Raf>Arşiv Rafı>Klasör Rafı>Dosya Raf Sistemleri>Depo Raf Sistemleri

Çelik raf sistemleri arşiv ve depo rafları metal raf cıvatalı raf sistemleri dosya rafı ve klasör raf sistemleri teknik özellikleri imalat süreci ve kurulum aşamaları anlatılmıştır.

Çelik raf Sistemleri DKP çelik sac malzemeden üretilmektedir, çelik sac ürünü olan bu raf sistemleri genellikle kurum arşivleri hastane arşivleri ve noter arşivlerinde uzun yıllar dosya saklamada dayanıklı olmasından dolayı tercih edilmektedir. günümüzde özel sektörlerin personel evrakları ve arşiv kayıtlarını saklamada sıkça çelik raf tercih edildiği görülmektedir. ortalama evrak saklama süreleri 5 yıl olduğundan cıvatalı arşiv rafları ekonomik fiyat ve dayanıklı malzeme olması sebebi ile çok fazla talep görmektedir. standart çelik raf tabla ölçüleri 31 cm genişliğinde boyları ise 60 cm 75 cm ve 93 cm olarak belirlenmiştir. arşiv rafı ayak boyları 40×40 mm bükümlü ve delikli olarak üretilir. standart ayak et kalınlıkları 1.50 mm 2.00 mm ve 2.50 mm olarak belirlenmiştir. uzunlukları ise yekpare olarak iki metre iki buçuk metre üç metre ve son olarak tek parça halinde en uzun boy olan dört metre olarak üretimi yapılmaktadır. standart 2 metre yüksekliğinde olan bir arşiv rafı ünitesi altı adet çelik raf tablası dört adet çelik raf ayağı ve cıvata somun kullanarak montajı yapılmaktadır. raf tabla kalınlıkları 0,70 mm 1,00 mm 1,20 mm 1,50 mm ve 2,00 mm  olarak standart arşiv rafı kalınlığında sac kullanarak üretilir.

Klasör Raf Sistemleri

Klasör Raf Sistemleri

dosya raf sistemleri kurulumunda dikkat edilmesi gereken noktalar.

öncelikle raf ayaklarının aynı boy ve ölçülerde olduğunu kontrol ediniz, montajda kullanılacak cıvata ve somunları birbirinden ayırınız, eğer mümkünse sağ ve sol tarafında iki adet cep bulunan bir iş önlüğü giyiniz ve bu önlük ceplerine ayırmış olduğunuz cıvata ve somunları ayrı ayrı doldurunuz elinize bir adet çelik raf profili alıp raf aralıklarını belirlemek üzere bir metre ile ölçerek standart dosya boyu olan 37,5 cm aralıklar ile işaretleyin daha sonra işaretli yerlere bir adet arşiv raf tablası cıvata ve somun kullanarak takın bu işlemi çelik raf sistemi dört kenarına aynı şekilde uygulayınız cıvata ve somunları montaj anahtarı ile iyice sıkılmış olduğundan emin olunuz. daha sonra rafların yerle temas eden bölümlerine raf ayaklarına zemine zarar vermemesi için plastik pabuçlar takınız . artık çelik raf ünitesini duvar montajı yaparak sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Depo Rafı

Depo Rafı

Depo Raf Sistemleri

birbirine geçme sistem olarak çelik profil ve çelik sacdan imal edilmektedir. raf genişlikleri minimum 30 cm olarak belirlenmiştir. sırası ile 40 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm ve 90 cm olarak üretilmektedir. soldan sağa depo rafı boy ölçüleri 100 cm 150 cm 200 cm olarak üç farklı ölçüde üretilmektedir. depo raf sistemi ayak yükseklikleri 2,00 metre 2,50 metre 3,00 metre 3,50 metre ve son olarak 4,00 metre üretilmektedir. kullanacağınız raf aralıklarını istediğiniz gibi ayarlama imkanı sunmaktadır.cıvatalı raf montajında hiçbir alet kullanmanıza gerek kalmadan bu raf sistemini yardım dahi almadan tek başınıza kurulum yapma imkanı sunar. raf ayaklarında bulunan travers deliklerini istediğiniz aralıklar ile monte edebilir dilediğiniz zaman raf aralıklarını değiştirebilirsiniz.

 

About rafsor@rafsor.com

20 yılı aşkın sektörel deneyimimizle, tüm bilgi birikimi ve tecrübemizi Rafsor çatısı altında toplamış olmanın gururunu yaşamaktayız. Sektörümüzde amacımız,mekanların ideal kullanımı ve ürünlerin muntazam teşhiridir. Profesyonel ekibimizle yaptığımız keşifler neticesinde mekanınız için en kaliteli ve genel yerleşim planınıza en uygun şekilde projelendirilip üretimi yapılmaktadır. Rafsor bu tecrübe ve hizmetini Türkiye’nin 81 iline taşımaktadır. Rafsor tüm keşif ve projelendirme çalışmalarını ücretsiz olarak sunmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir